Friday, 13 August 2010

Pomidoru salotos


Ingridientai:
  1. Turguje pirkti pomidorai.
  2. Sudytos pistacijos.
  3. Sviezi bazilikai.
  4. Moliugu seklos.

Indiskos agurku salotos



Ingridientai:
  1. Agurkai. Supjaustyti isilgai darzoviu skustuku.
  2. Kokoso drozles. Gausiai.
  3. Zemes riesutai. Sutraiskyti uzdejus peili ir istrinti su druska.
  4. Alyvuogiu aliejus.
  5. 0,5 saukstelio garstyciu seklu.
  6. 3 kario lapeliai*
Ikaitinti alieju. Sudeti garstyciu seklas ir kario lapelius. Kepinti, kol atsiras kvapas ir supilti dar karsta ant kitu ingridientu, viska ismaisyti.
Uzpilti karsta alieju ant salotu ir ismaisyti

Receptas is knygos Gordon Ramsay "Great Escape".

* Siu produktu nera Maximoj, bet yra "Prieskoniai profesionalams".

Tuesday, 10 August 2010

Patarimas: kaip nukenksminti svogunus salotoms

Norint nukenksminti svogunus salotoms, juos reikia istrinti su druska.

Monday, 9 August 2010

Kur ka pirkti


Prieskoniai profesionalams, Basanaviciaus g.

Saturday, 7 August 2010

Artimuju rytu bulgur, avinzirniu ir pomidoru salotos

Bulgur ir kvinoa kruopos yra tikras atradimas. Dazniausiai pasitaikantis ju ruosimo budas toks ir yra: bulgur/kvinoa kruopos + sauja avinzirniu + pomidorai + (graikiniai) riesutai + zalumynai.


Ingridientai:
  1. Puse pakelio bulgur*
  2. 1,5 saujos avinzirniu (isvirtu dziovintu, jokiu budu ne konservuotu).
  3. 2 pomidorai
  4. 3 svogunu laiskai
  5. sakele metu
  6. dresingas: aliejus + citrina
Darzoves supjaustyti vienodo dydzio kubeliais ir sumaisyti su dresingu.

* Siu produktu nera Maximoje, bet galima isigyti "Prieskoniai profesionalams".


Friday, 6 August 2010

Atradimas: turkiskos salotos



Ingridientai:
  1. Agurkai
  2. Pomidorai
  3. Geltona paprika
  4. Puse raudono svoguno
  5. Sezamo seklos
  6. Fetos suris
  7. Actas
  8. Aliejus
Darzoves supjaustyti vienodo dydzio kubeliais. Svoguna patrinti tarp pirstu su druska, kad netektu aitrumo. Viska sumaisyti.


Keptas bananas su ledais ir sokoladu


Tempuros tesla:
1 plaktas kiausinis
1 stikline labai salto vandens
1 stikline miltu
1 bananas
0,5 stiklines saulegrazu aliejaus.

Vandeni imaisyti i kiausini, tada sudeti miltus ir ismaisyti. Banana perpjauti per puse ir sudeti i tesla. Ikaitinti keptuve, tada ipilti alieju, kepti kol parus. Patiekti su ledais ir sokoladu.

Zalias tailandietiskas sparaginiu pupeliu karis

Labai panasu i iprasta lietuviska sparaginiu pupeliu troskini. Karis itin paprastai pagaminamas, jei naudojama jau paruosta zalioji tailandietiska kario pasta. Siek tiek ilgiau uztruks, jei pasta gaminsite patys.

Ingridientai:
  1. 6 saukstai zalios tailandietiskos kario pastos***
  2. 1 valg.s. rudojo cukraus
  3. 200g kokosu pieno
  4. 200g vandens
  5. 1 val.s. druskos
  6. 2 laimu sultys
  7. 500g sparaginiu pupeliu
  8. 1 saukstelis raudonuju cili dribsniu
Ikaitinti wok ar paprasta keptuve. Sudeti zalia kario pasta ir cukru, pakepti kelias minutes, kad pasta perkaistu ir joje esantis cesnakas ir imbieras prarastu savo aitru skoni.
> po 2 min. Sudeti sparagines pupeles ir pakepinti kelias minutes, kad isigertu zaliosios pastos skonio.
> po 2 min. Tada supilti kokosu piena ir vandeni, druskos pagal skoni, uzdengti ir troskinti 0,5h.
> po 30 min. Isdeti i lekstes, apslaksyti laimo sultimis ir apibarstyti raudonosios cili dribsniais. Valgyti su arabiska duona ar ryziais.

****
Zalioji tailandietiska kario pasta
Galima nusipirkti Maximoje, bet daug pigiau ir skaniau pasigaminti paciam.
Ingridientai:
  1. 3-4 zalios chilli be seklu, kapotos
  2. 2 svoguneliai, kapotos
  3. 5cm imbiero, tarkuoto
  4. 2 cesnako skilteles, sutraiskytos
  5. 2 citrinzoles lazdeles, kapotos
  6. 1 laimas, sultys ir tarkuota zievele
  7. 1 valg.s. kalendros seklu, sumaltu
  8. 1 valg.s. kumino, sumalto*
  9. 1 valg.s. juodu pipiru, sumaltu
  10. 1 valg.s. druskos
  11. 3 valg.s. alyvuogiu aliejaus
Viska sudeti i kombaina ir suplakti.

* Siu produktu negalima isigyti Maximoje, bet galima isigyti "Prieskoniai profesionalams".



Knygu lentyna


Sunday, 1 August 2010

Dal Baht




Dahl Baht is traditional Nepalese food. Some people eat it even three times a day. But it is delicious. I cooked it at home and some people said they understood how they could be vegetarians.

Dal Baht consists of three parts (add all ingredient one by one):
1. Rice. Cook it with 1,5 times more water and some salt. When water boils, reduce heat and cook until it's ready. Never open the lid.
2. Lentil soup. Cook rose lentils in 3 times more water untill they are mashed. Separately add oil to the pan, add grated ginger and garlic, after 2min add onion, add red chilli, turmeric and coriander powder, salt, after 3min add chopped tomato. Cook for 3min. Add everything to the lentils. Heat before serving.
3. Vegetables. Preferably cooked in wok pan, preferebly on open fire. Add oil to the pan, add cinamon stick, maze, cardamom, cloves, add ginger garlic paste, add chopped green chilli, add onions, after 3min add potatoes, add turmeric and coriander cumin powder, salt, add other vegetables.

Put rice into the plate, put lentil soup on the rice so that they are soaked, add vegetables to the plate. I'm addicted to this food.