Friday 6 August 2010

Zalias tailandietiskas sparaginiu pupeliu karis

Labai panasu i iprasta lietuviska sparaginiu pupeliu troskini. Karis itin paprastai pagaminamas, jei naudojama jau paruosta zalioji tailandietiska kario pasta. Siek tiek ilgiau uztruks, jei pasta gaminsite patys.

Ingridientai:
  1. 6 saukstai zalios tailandietiskos kario pastos***
  2. 1 valg.s. rudojo cukraus
  3. 200g kokosu pieno
  4. 200g vandens
  5. 1 val.s. druskos
  6. 2 laimu sultys
  7. 500g sparaginiu pupeliu
  8. 1 saukstelis raudonuju cili dribsniu
Ikaitinti wok ar paprasta keptuve. Sudeti zalia kario pasta ir cukru, pakepti kelias minutes, kad pasta perkaistu ir joje esantis cesnakas ir imbieras prarastu savo aitru skoni.
> po 2 min. Sudeti sparagines pupeles ir pakepinti kelias minutes, kad isigertu zaliosios pastos skonio.
> po 2 min. Tada supilti kokosu piena ir vandeni, druskos pagal skoni, uzdengti ir troskinti 0,5h.
> po 30 min. Isdeti i lekstes, apslaksyti laimo sultimis ir apibarstyti raudonosios cili dribsniais. Valgyti su arabiska duona ar ryziais.

****
Zalioji tailandietiska kario pasta
Galima nusipirkti Maximoje, bet daug pigiau ir skaniau pasigaminti paciam.
Ingridientai:
  1. 3-4 zalios chilli be seklu, kapotos
  2. 2 svoguneliai, kapotos
  3. 5cm imbiero, tarkuoto
  4. 2 cesnako skilteles, sutraiskytos
  5. 2 citrinzoles lazdeles, kapotos
  6. 1 laimas, sultys ir tarkuota zievele
  7. 1 valg.s. kalendros seklu, sumaltu
  8. 1 valg.s. kumino, sumalto*
  9. 1 valg.s. juodu pipiru, sumaltu
  10. 1 valg.s. druskos
  11. 3 valg.s. alyvuogiu aliejaus
Viska sudeti i kombaina ir suplakti.

* Siu produktu negalima isigyti Maximoje, bet galima isigyti "Prieskoniai profesionalams".



No comments:

Post a Comment